6 основни причини да рекламирам във Фейсбук

Ако все още се чудите дали да рекламирате във Фейсбук, какви предимства има рекламата в тази социална мрежа и какви ползи Вие бихте имали от това, то тази статия ще Ви помогне да вземете своето решение.

 1. Вашите клиенти са там!

  Фейсбук има близо 2 милиарда активни потребители или казано по друг начин- около 80% от всички потребители, които използват интернет, използват Фейсбук. В това число, дори 65% от възрастните хора над 65 години използват социалната мрежа. Това води до огромна възможност за рекламиране на всеки вид бизнес и достигането му до голяма аудитория от хора.

  Независимо кои са Вашите клиенти, те използват Фейсбук ежедневно.

 2. Достъпна форма на реклама

  Друго предимство на Фейсбук рекламата е, че тя е една от най-евтините форми на реклама. Вие избирате своя дневен бюджет и можете да го променяте по всяко време. Фейсбук рекламата може да доведе до спад на Вашите общи рекламни разходи като замени в някои случаи радиореклами, телевизионни реклами и други традиционни медии, а същевременно да достигнете до същата аудитория.

 3. Таргетиране

  Способността на Фейсбук рекламата да достига до точната аудитория е също едно от основните й предимства. Таргетирането на потребители на база възраст, интереси, демографски данни и други критерии, ще позволи на Вашата реклама да бъде активна точно пред тези хора, които биха имали интерес да я видят и с това те да се превърнат във Ваши потенциални клиенти.

 4. Бързи резултати

  Рекламата във Фейсбук е едно от най- добрите решения, когато търсите бърз начин за привличане на трафик и реализации. Можете да достигнете до хиляди хора още в момента, когато започнете своята кампания.

 5. Информираност

  Рекламата във Фейсбук ще изгради информираност за Вашия бизнес пред потребителите в социалната мрежа. Това е чудесен начин да запознаете хората с това, което предлагате и по този начин да привлечете нови потенциални клиенти и да изградите тяхната ангажираност към Вашата търговска марка. И колкото по-свързани са потребителите с Вашия бизнес, толкова по-голяма е вероятността те да се превърнат във Ваши реални клиенти. 

 6. Взаимодейстие с Вашия уебсайт

  Друго основно предимство на Фейсбук рекламата е, че тя ще увеличи трафика към Вашия уеб сайт. Може да проведете кампания за кликване върху уеб сайт и по този начин да привлечете нови клиенти на него.

  Или да приложите ремаркетинг тактика, която Ви позволява да рекламирате пред скорошни посетители на Вашия уеб сайт, ангажирайки ги отново с реклама във Фейсбук. 

Социалната мрежа Фейсбук, както и всички други канали за онлайн реклама и популяризиране на бизнес, безспорно имат своите  предимства и ползи.

Всяка една рекламна кампания, обаче, трябва да бъде проведена с ясна визия, цел и стратегия, за да бъде тя максимално рентабилна за Вас и Вашия бизнес.

Бързо запитване
close slider